Nuorten urheiluvalmentajan monipuolinen arkeni

Tervetuloa tutustumaan monipuoliseen urheiluvalmentajan työhöni. Arjessani ei tulekaan vastaan mikä tahansa urheilujoukko, vaan valmennan eri-ikäisiä ja hyvin erilaisissa vaiheissa olevia urheilevia nuoria aina koko lukukauden ajan. En ole lasten ja nuorten liikunnanopettaja, sillä kaupunki on palkannut minut toimimaan vapaaehtoisen kurssitoiminnan ylläpitäjänä ja valmentajana nuorille ryhmille erilaisissa yleisurheilulajeissa.

Työni on minulle rakas

Pidän työstäni valtavasti, sillä siten pystyn vaikuttamaan nuorten aktiivisuuteen, jonka näen nykypäivänä olevan melkoinen ongelma tietokoneiden, television ja internetin maailmassa. Pyrin ennen kaikkea työssäni asettamaan koululaisille tavoitteita koko tulevaisuutta silmällä pitäen ja pyrin saamaan aikaiseksi näille nuorille myönteisen kuvan sekä itsestään urheilijoina, että liikunnasta ylipäätään niin, että he jatkaisivat liikkumista ja aktiivista elämää siitä huolimatta, että eivät enää jatkaisi treeneissäni.

Työni on monipuolista

Kaupungin lapsia ja nuoria riittää treenattavaksi monen ikäisiä, ja valmennankin urheilijoita kymmenenvuotiaista täysi-ikäisiksi saakka. Sen jälkeen nuoret eivät enää voi osallistua kaupungin tukemiin treeneihini, mutta aktiivisimmille nuorille aikuisille olen järjestänyt erikseen tehokasta kuntoa ylläpitävää liikuntaa, jonka avulla halukkaat voivat parantaa lihaskuntoaan, liikkuvuuttaan ja lihasvoimaansa. Yllättävän moni onkin osallistunut kursseilleni myös sen jälkeen, kun tuetut treenit ovat päättyneet, joten olen päätellyt olevani heille merkittävä ihminen ja valmentaja.

Toimin valmennettavieni epävirallisena isosiskona

Pyrin luomaan nuoriin ystävällisen suhteen, jossa voin toimia heidän epävirallisena isosiskonaan, vaikka pääasiani onkin urheilun valmentaminen. Kurssini pyörivät koko koulukauden ja päättyvät kaupungin järjestämiin nuorten yleisurheilukisoihin, joihin valmistautumiseen kevätkuukaudet nopeasti menevätkin.

Nuoret ryhmäni ovat ihanteellisia valmennettavia, sillä jokainen on kurssilleni ilmoittautunut vapaaehtoisesti ja pääpainotteisesti saankin valmentaa motivoituneita ja myönteisiä urheilijan uraa aloittelevia nuoria ja kuntourheilijoita. Toki käyn nuorten asiakkaideni kanssa läpi murrosiän myrskyt ja muutokset, jotka saattavat joskus hetkellisesti vaikeuttaa työtäni, mutta pääsääntöisesti työni on varsin antoisaa ja iloista puuhaa, jolla tunnen olevan suuri merkitys sekä nuorten elämässä, että koko yhteiskuntaa ajatellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *